EĞİTİMİN AMACI
- Hızla değişen teknoloji, koşullar, modeller birlikte uyum içinde çalışmayı kimi zaman kolaylaştırırken çoğu zaman da karmaşık hale getirebiliyor. Mentorluk Becerileri programı; farklı kuşakların birbiriyle daha etkili iletişim kurmalarını ve birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlarken, deneyimli kişilerin kurum kültürünü içerde yaygınlaştırmasını ve deneyimlerini kurumdaki yeni çalışanlarımıza aktarımını kolaylaştırıyor. Programın en büyük katkısının; kuşaklardan bağımsız olarak birbirinden öğrenme ve birlikte gelişme kültürünü desteklemek olduğunu söyleyebiliriz. Bu çerçevede de yaşça ve kıdemce daha küçük olanların daha büyük olanlara mentorluk yaptığı programları Tersin Mentorluk olarak adlandırmaktayız. Bu birlikte öğrenme yolculuğunda bu kez mentor olanlar üst kademe yöneticiler değil, daha ziyade genç ve belli bir alanda uzman çalışanlar olmaktadır.
EĞİTİMİN İÇERİĞİ
- Mentorluk tanımı ve kavramı
- Mentorluk ve koçluk kavramları ve uygulama esasları
- Yetişkin öğrenmesi ve mentorluk kavramıyla ilişkisi. Mentor ve mentiye faydaları
- Mentorluğun çıktıları ve çerçevesi (Kontrat oluşturma, farkındalık sağlama, seçenekleri çoğaltma, eylem adımları oluşturma)
- Mentorluk süreci (Hazırlık- İlişki Kurma- Öğrenme- Değerlendirme)
- Kurumlarda Mentorluk sürecinin tasarlanması (Amaç- menti mentor secimi- menti mentor bilgilendirmeleri- Sürecin sağlıklı işlemesi için her iki paydaşın da rol ve sorumluluklarının bilincinde olması ve iletişimi farklı kuşak ve kıdem düzeylerini göz önüne alarak hizalandırmak önem kazanmaktadır.
- Bu çerçevede Mentor olacak genç arkadaşların ihtiyaçlarının belirlenip kendilerini mentorluk sürecine hazırlama
- Menti rolünde olacak kişilerin bu süreçten maksimum fayda sağlamalarına destek olacak bakış açısı oluşturmak
- Mentorluk Yetkinlikleri ve becerileri
- Mentorluk araçları
- Yansıtarak öğrenmenin mentorlukta kullanımı
Reviews
There are no reviews yet.